Casă sănătoasă. Familie sănătoasă.

 

Specialiștii UBB măsoară concentrația de radon în toate clădirile publice din România până în 2021. Gazul este a doua cauză de cancer pulmonar după fumat

(0 voturi)
Specialiștii UBB vor începe în această lună o campanie la nivel național care va dura pînă în 2021 de măsurare a concentrației de radon din toate clădirile publice din România, inclusiv școli și grădințe.
Alexandra Cucoș, șeful Laboratorului de Încercări Radon ”Constantin Cosma” din cadrul UBB a spus că proprietarii clădirilor trebuie să-i contacteze pe cei de la UBB pentru a putea efectua aceste măsurători.

”Printr-o directivă europeană din 2013, radonului i-a fost asumat oficial rolul de principal factor de mediu cancerigen pentru populație, fiind unul din elementele care se regăsesc în resursele naturale ale planetei. Măsurarea concentrației de radon în interior devine obligatorie prin legislația românească din august 2019”, a spus aceasta. ... citeşte mai mult

Sursa: napocanews.ro

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020